Kókuszos piskótatekercs – egy ínycsiklandó desszert, amely a kókusz egzotikus ízével és a lágy piskóta textúrájával varázsolja el az édesszájúakat. A puha piskóta lapokat finom kókuszos töltelékkel rétegezzük, majd gondosan feltekerjük, hogy minden falat


A kókuszos piskótatekercs egy igazi ízélmény, amely egyszerre idézi fel a gyermekkori emlékeket és hozza el a nyár frissességét. Olyan, mintha a nagymama piskótáját egy varázslatos trópusi szigetre küldenénk, ahol a kókusz íze és illata együtt táncol a napfényben.

A piskóta elkészítésének első lépése, hogy a tojásokat gondosan különválasztjuk. A tojásfehérjékből habot kezdünk verni, és amikor már szép fehér és stabil állagúra vált, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, hogy igazán kemény habot kapjunk. Ezután a tojássárgákat és a kókusztejet is belekeverjük, majd a korábban egy tálban alaposan összekevert lisztet, sütőport és sót is hozzáadjuk, hogy minden jól összeérjen.

Egy sütőpapírral bélelt, 30×40 cm-es tepsibe egyenletesen eloszlatjuk a masszát, majd a már 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, ahol 15 percig sül. Amint kész, még melegen, egy konyharuhát segítségével óvatosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Miután teljesen lehűlt, gondosan eltávolítjuk róla a sütőpapírt, majd félretesszük, hogy tovább hűlhessen.

Amíg a piskótára várunk, elkészítjük a krémet, amihez egy serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket, és amíg az kihűl, egy tálban kézi mixerrel összedolgozzuk a mascarponét a tejszínnel és a porcukorral homogén állagúra. Hozzákeverjük a kihűlt kókuszreszeléket, majd a krémből félreteszünk kb. 250 g-ot a piskótatekercs külsejéhez.

A kihűlt piskótatekercset alaposan megtöltjük a megmaradt krémmel, majd óvatosan feltekerjük. A külsejét a félretett krémmel gazdagon lekenjük, végül pedig bőségesen megszórjuk ízletes kókuszchipsszel.

Related posts