Mi történik a zöldségekkel, amikor becsomagolva várják a vásárlók érkezését? Az ilyen környezetben a friss zöldségek megőrzik ízüket és tápanyagaikat, hiszen a csomagolás védelmet nyújt a külső hatásokkal szemben, például a nedvességvesztés és a szennyező


A zöldségek igazi biokémiai csodákká válhatnak, amikor csomagolásba kerülve várják a vásárlókat.

Az Olasz Nemzeti Kutatási Tanács kutatói mélyreható vizsgálatba kezdtek, hogy feltárják, mi zajlik a csomagolt zöldségek világában, és milyen átalakulások mennek végbe ezekben a növényekben a környezeti feltételek változása következtében. Két különböző biobrokkoli-genotípust elemeztek két egymást követő termelési év során, összevetve a frissen betakarított rózsákat a négy napig csomagolva tároltakkal.

Számos módszert alkalmaztak annak érdekében, hogy feltérképezzék a különböző tárolási feltételek hatását a metabolikus és génexpressziós változásokra. Két tucat vízben oldódó vegyületet, beleértve az aminosavakat, szénhidrátokat és szerves savakat, elemeztek, és főkomponens-elemzést hajtottak végre a frissen betakarított, frissen tárolt és csomagolt brokkoli közötti eltérések feltárására.

Related posts