Baconos múmia hot dog: egy igazi ízorgia! Képzeld el, ahogy a szaftos hot dogot ropogós baconbe göngyölítjük, hogy minden falat egy újabb felfedezés legyen. Az ízek találkozása a füstös, sós bacon és a lédús virsli között garantáltan leveszi a lábadról! T
 
A szósz elkészítéséhez először egy kis gyorsforralóba öntjük a paradicsompürét és a ketchupot, majd hozzáadjuk a finomra reszelt fokhagymát, a mézet és az ecetet. Ezután megszórjuk chilipelyhekkel, és alacsony lángon 2-3 percig folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a keverék sűrű és csillogó mártogatós állagúvá válik. Végül hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
A virsliket először egy-egy szelet, hosszában kettévágott baconnel burkoljuk be, így ízletes és ropogós réteget adva nekik.
A leveles tésztát óvatosan kinyújtjuk, majd körülbelül fél centi széles csíkokra szeleteljük. Ezekkel a csíkokkal burkoljuk be a virsliket, mintha csak pólyáznánk őket, ügyelve arra, hogy egy kis rést hagyjunk a "szemeknek". A kész "múmiákat" sütőpapírral borított tepsire helyezzük, és megkenjük őket felvert tojással. Ezután a tepsit a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 8-10 perc alatt aranybarnára és ropogósra sülnek.



